Evde Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?
Evde mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı çok fazla yemek tüketmek ya da reflü, gastrit gibi mide sorunların gelişmesi ile ortaya çıkan bir durumdur.
BUNA DA BAKIN;
Mide ağrısını kontrol altına alabilmek için sıcak su torbasını ağrıyan bölgeye koymak yatıştırıcı olabilir.
Ayrıca sıcak banyo ile rahatsız olan bölgedeki kasları yumuşatmak mümkündür. Bunun beraberinde mideyi rahatlatacak pirinç, elma püresi, yoğurt, kefir, kraker, çorba, muz gibi besinleri tüketmek yardımcı olabilir.
Böylece mide ağrırken yoğun tempoda çalışması durdurulacaktır. Yatıştırıcı etkisi sayesinde papatya ya da nane çayı tüketilebilir. Böylece mide ağrısı minimum düzeye indirilir.
Mide ağrısına iyi gelecek egzersizleri düzenli bir şekilde yaparak rahatlamak söz konusudur. Bunun beraberinde aşırı asitli ve baharatlı gıdalardan uzak durmak gerekir.
Mide ağrısını kontrol altına almak için sigara ve alkol tüketimini sınırlandırmak gereklidir.
Mide ağrısının uzun süreli olması dahilinde en yakın sağlık kuruluşuna giderek kişinin tedaviye başlaması önerilir.
Mide duvarının güçlendiren ve asit belirleyici özellik sunan ilaçlarla tedavi edilebilir. İlerleyen dönemlerde tıbbi müdahale ya da cerrahi operasyon doktor kontrolünde tedaviye dahil edilebilir.
Mide Ağrısını En Çabuk Ne Geçirir?
Mide spazmına ne iyi gelir? Mide spazmına ve ağrısını geçirebilmek için yetiştirici etkiye sahip besinlerin tüketmek ve bol su içmek yardımcı olabilir.
Mide ağrısının nedenleri aşağıda maddeler halinde yer alır.
· Reflü ülser gastrit gibi mide rahatsızlıkları · Düzenli ilaç kullanımı sonucunda oluşan yan etkiler · Gıda zehirlenmesi ve enfeksiyon · Obezite ve aşırı yemek yeme |
Mide ağrısına iyi gelen yiyeceklerin tüketilmesi ile bu sorunu ortadan kaldırabilir. Muz, elma, yoğurt gibi besinlerin düzenli tüketilmesi ile ağrı kramp ve gaz gibi semptomlar hafifletilebilir.
Mide ağrısı nereye vurur?
Mide ağrısı nereye vurur ve belirtileri nelerdir? Mide ağrısı karnın üst kısmında acıma hissi ve kaburgaların hemen altında olan keskin bir kramp şeklindedir.
Bunun beraberinde iştah kaybı, gaz, kusma ve mide bulantısı eşliğinde semptomların artış göstermesi söz konusudur.
|