Diz Kireçlenmesine Kesin Çözüm

Diz kireçlenmesine kesin çözüm ve tedavi olmadığından yani kireçlenmeyi tamamen yok edecek bir uygulama bulunmadığında sadece eklem içerisine uygulanan enjeksiyonlar ilaç tedavisi egzersiz ve bazı fizik tedaviler ile durum kontrol altına alınabilir.

BUNA DA BAKIN;

Afrika'nın En Tehlikeli Hayvanı Çankırı’da! 

Ayrıca doktor tarafından kireçlenmenin ilerleyen safhalarında önerilen cerrahi işlemler ve diz protez ameliyatları tercih edilebilir.

Diz kireçlenmesi nedir? Diz eklemlerinin üst kısmında bulunan kıkırdakların yoğun tempoda çalışma, ağırlık kaldırma, yaşa bağlı aşınma gibi durumlarda zaman içinde kıkırdak doku zararı oluşmaya başlar.

Bu da kireçlenmenin ilk aşamasıdır. Ayrıca eklem sıvısının kaybolması durumu da kireçlenmenin oluşmasına neden olur.

Dizlerde zaman içerisinde eklem içerisinde iltihap oluşma meydana gelebilir. Hareket kısıtlılığı başta olmak üzere yoğun ağrı, bölgesel çökme, gıcırdama gibi semptomlar oluşur.

Diz kireçlenmesi belirtileri arasında ilerleyen dönemlerde yoğun şekilde yaşanan ağrı, kişilerin yaşamını olumsuz derecede etkileyebilir.

Doktor kontrolünü uygulanan fizik tedavi ve egzersizlerle ağrı kontrol altına alınabilir.

Bamya Tohumu Diz Kireçlenmesine İyi Gelir Mi?

Boğaza Ne İyi Gelir? Boğaza Ne İyi Gelir?

Eklem ağrılarına azaltılmasında kullanılan bamya tohumlarının yüksek kalsiyum içermesi ile kıkırdakları güçlendirmesi ve ağrıları kontrol altına alması mümkündür.

Eklemlerde bulunan iltihaplanmanın da giderilmesi için kullanılan bamya tohumları kireçlenmenin önüne geçen bir besindir.

Evde Dizdeki Kireçlenmeye Ne İyi Gelir?

Evde kireçlenmenin önlenmesi ve semptomların hafifletilmesi için aloe vera jeli en etkili yöntemlerden biridir. Masaj şeklinde uygulanan jel bölgesel rahatlama sağlar.

İltihaplanmanın azalmasında etken rol oynayan zerdeçal, zencefil ve yeşil çay gibi doğal bitki çayları tüketilebilir.

Dizdeki Kireçlenme Nasıl Yok Olur?

Diz bölgesinde oluşan kireçlenmenin günümüzde çeşitli tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınması söz konusudur.

Fakat cerrahi operasyon olmadan kireçlenmenin önüne kesin şekilde geçmek söz konusu değildir.

Ameliyat tedavisinde artroskopi, artoplasti ve  osteotomi gibi tedavi yöntemleri kullanılır. Yöntemler hastalığın yoğunluğuna ve kişinin sağlık durumuna bağlı olarak uygulanır.

Dizdeki Kireçlenmeye Yürüyüş İyi Gelir Mi?

Diz kireçlenmesi neden olur? Aşırı kilo alımı eklemlerin fazla yükle karşı karşıya kalmasına neden olduğundan Kıkırdak dokusunun zaman içerisinde yıpranmasına neden olur.

İlerleyen yaş çok fazla ağır kaldırma ve dengesiz beslenme gibi durumlarda kireçlenmenin en yaygın nedenleridir.

Daha nice haber BURADA!